Светия синод  на Българската православна църква съобщи, че партриарх Неофит е

...
Светия синод  на Българската православна църква съобщи, че партриарх Неофит е
Коментари Харесай

Патриарх Неофит е в болница. От Синода призоваха хората да се молят за него

Светия синод  на Българската православна черква заяви, че партриарх Неофит е признат във Военномедицинската академия в София поради белодробно заболяване.От Синода призоваха хората да се молят за бързото излекуване и възобновяване на Неофит.

" Обични в Господа братя и сестри, канцеларията на Светия синод известява, че Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит бе приет в болница във Военномедицинската академия (ВМА) в град София, във връзка на белодробно заболяване ", се споделя в известие.

" Призоваваме клира и правилния боголюбив народ всесърдечно да се молят за бързото излекуване и възобновяване на Първосветителя на Родната ни Църква, както и да се приема за достоверна само информацията, оповестена от Светия синод на БПЦ-БП ", се показва още в него.

За последно Неофит бе признат в болница през септември 2022 г. заради обостряне на хроничните му болести.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР